Når Meta vælger ikke at lancere Threads i EU og henviser til datalovgivningen får man lidt indtrykket at de også presser på for at undgå for meget regulering. Der er sådan lidt en “hvis ikke vi må dele data mellem vores produkter, så lancerer vi dem slet ikke i EU” holdning over det. En magtkamp mellem techgiganterne og myndighederne, som kan betyde meget for vores privatlivsrettigheder i fremtiden. Derfor er det også meget vigtigt at disse reguleringer besluttes i EU regi, fordi techgiganterne har sværere ved at undvære EU end at undvære Danmark.

Det var det indtryk jeg fik da jeg hørte Meta ikke ville lancere Threads i EU. Ligesom Google Bard i EU. Og som at Facebook ikke vil vise canadiske nyheder fordi canadisk lovgivning gør at de så skal betale mere i skat.

Hvad tænker du?

#somedk #dkmastodon #dkfedi #threads #threadsapp

Bluesky-url:
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

@aphandersen på grund af europæiske venner, der allerede har etableret threads-profiler, har jeg overraskende adgang til også at gøre det🤔 
Det har jeg så valgt ikke at gøre

@LiselotteWiller @apha.dk har du? Men du har vel stadig ikke adgang til app’en i AppStore? Jeg kommer til at oprette en profil, men er også til stede de fleste steder, og så finder jeg ud af hvad jeg vil bruge det til

@aphandersen Det har jeg ikke set efter, for jeg vidste ikke at det er en særskilt app. Jeg har fået opfordringen fra Instagram til at oprette en Threadsprofil til min Instagram profil.

Ret sikker på du har fat i noget. De håber at mange borgere vil presse EU til at åbne for Treads, sådan at EU vil fjerne en del regulering for at imødekomme EU borgerne (læs imødekomme Meta)

@HenrikBruunDK.community @apha.dk nemlig, og her er det vigtigt ikke at give efter. De skal nok komme

det er en virkelig spændende diskussion og jeg tror det betyder at den offentlige diskurs kommer til at ændre sig. Måske får vi igen mere journalistik og mindre sociale medieopslag som politisk kommunikation? Jeg er spritny på mastodon så jeg hopper bare lige ind i samtalen 🙂

Om mig

Yngre læge og kommende geriater fra Region Syddanmark. Følg mig i fediverset ved at følge @andreas@apha.dk.

Socialt medie

Tidslinje

Tags

activitypub (7) akutmedicin (17) bluesky (8) covid19dk (404) danskertrut (54) demens (13) dkfedi (39) dkforsvar (8) dkjul (8) dklæger (81) dkmastodon (108) dkmedier (81) dkpol (400) dksund (330) dktwitter (44) dkøko (19) eupol (56) feditips (10) forsvarsforbeholdet (12) ftvalg22 (12) FV22 (10) geriatri (51) influenza (8) Mastodon (16) mastotips (11) nypåmastodon (20) ok21 (18) ok24 (7) Omicron (10) opråbfraplejehjemmet (7) røgfrifremtid (21) somedk (38) StandWithUkraine (44) stophpv (7) sundpol (305) Threads (16) threadsapp (10) twitterX (8) udogsemedDSB (7) UkraineInvasion (51) Ukrainekrise (20) UkraineRussiaWar (7) wegovy (8) wordpress (23) yngrelæger (6)

Kommentarer

Om siden

Her kan du se en oversigt over alle de indlæg jeg har lavet på sociale medier gennem tiden.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x