Dosispakning er en fin løsning, men før det for alvor kan benyttes skal der tages hånd om udfordringerne:
1) Udfordringer ved indlæggelser
2) Øget ressourcekrav til almen praksis
3) Udgiften for borgeren
https://www.berlingske.dk/laesere/dosispakket-medicin-kom-nu-i-gang #sundpol #dksund

Twitter-url:
https://twitter.com/apandersen/status/1676537909686554626?s=20
Bluesky-url:

Udgivet

af

Subscribe
Notify of
guest

23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hvordan er det en udfordring ved indlæggelse? Hvorfor skal almen praksis inddrages? Og hvorfor skal det være dyrere for borgeren, at apoteket doserer i stedet for Hjemmesygeplejen? Jeg ved godt, at det er sådan det er – men det betydet jo ikke, at det er rigtigt?

Flere udfordringer ved indlæggelser. Blandt andet at der her laves medicinændringer som ikke slår igennem med det samme ved dosispakning. Og produktion af medicin der skal smides ud hvis ikke det bliver stoppet. Det bør kunne optimeres.

Enig med dig i, at der er udfordringer ved ændring i medicin – derfor egner det sig mest til stabile patienter. Men mon ikke apoteker er igang med at finde løsninger? Evt pakning til kortere perioder, sidedosering m.v.? Der er jo også stort medicinspild i nuværende ordning

Jeg tror en del kunne løses IT mæssigt. Enhver indlæggelse bør føre til automatisk pausering. Enhver medicinændring i FMK med ny recept på receptserver bør udløse ændring i dosispakning med det samme, evt kontrol. Håber bare man vil løse udfordringerne først og udrulle bagefter

Der findes en løsning, der allerede er testet og virker, hvor du kan styre hver enkelt tablet i realtid. Mediccare.dk kan fjerne og tilføje nødvendig medicin, smertestillende medicin kan også bruges. Det reducerer spild og sparer mange penge og tid.

Okay så du tænker at dosispakning skal kunne aktiveres af kommunen helt udenom læger, både i praksis og på sygehuset? Det ville nok være det mest optimale

Har ikke helt overblik nok selv til at kunne vurdere det, men enig i at det ville være optimalt, i og med det ikke har så meget med selve behandlingen at gøre. Vi skal som læger bare være sikre på at når vi laver en medicinændring, så er det også det patienten faktisk får

Med al respekt så tror jeg virkelig ikke at personalet i hjemmet kan vurdere det.

Ved udskrivelse er det et mareridt fordi man skal i kontakt med apoteket. Især kronikerne, der får meget medicin, får ofte ændret sin medicin. Så er der lige en hel rulle, der skal kasseres.

Enig , burde være et spørgsmål om levering ikke ordination. Så om pt selv vil styrer det , om det er ord for 2 uger i æsker eller dosis er ikke lægeligt ‘problrm’ men noget pt / hjemmepleje finder ud af

I dag betaler borgerne mig bekendt et gebyr som får nogle borgere til at fravælge ordningen. Kommunen sparer penge ved ordningen, så måske skulle de betale gebyret i stedet for borgeren

Glemmes skal det heller ikke, at mange borgere selv kan dosere deres medicin. Jeg kan finde ud af det. Min onkel – som blev 86 – kunne finde ud af det.

Som praksis er i dag foregår aktivering af dosisaktivering ved at egen læge vurderer om pt. og medicin er egnet til det. Så skal flere have dosispakning, vil det belaste egen læge yderligere, også hver gang der er medicinændringer

Det tager tid , både at oprette og når dosering ændres .
Lad apoteket stå for det hvis borgeren vil , bland egen læge uden om. Vi har ikke ledige timer vi ikke ved hvad vi skal bruge på

Jeg er meget i tvivl om dosispakket er løsningen. Ældres medicin ændres ofte, og så bliver den dosispakkede medicin ofte smidt ud. Side dosering øger risiko for fejl. Som praktiker har jeg tænkt meget over hvad løsningen kunne være….

Jeg tror egentlig det er en god løsning for mange hvis man får løst de udfordringer der er, herunder reducerer det spild der er. Der er også en del medicinspild ved ændringer, hvor der ikke er dosispakning

Om mig

Yngre læge og kommende geriater fra Region Syddanmark. Følg mig i fediverset ved at følge @andreas@apha.dk.

Socialt medie

Tidslinje

Tags

activitypub (7) akutmedicin (17) bluesky (8) covid19dk (404) danskertrut (54) demens (13) dkfedi (39) dkforsvar (8) dkjul (8) dklæger (81) dkmastodon (108) dkmedier (81) dkpol (400) dksund (330) dktwitter (44) dkøko (19) eupol (56) feditips (10) forsvarsforbeholdet (12) ftvalg22 (12) FV22 (10) geriatri (51) influenza (8) Mastodon (16) mastotips (11) nypåmastodon (20) ok21 (18) ok24 (7) Omicron (10) opråbfraplejehjemmet (7) røgfrifremtid (21) somedk (38) StandWithUkraine (44) stophpv (7) sundpol (305) Threads (16) threadsapp (10) twitterX (8) udogsemedDSB (7) UkraineInvasion (51) Ukrainekrise (20) UkraineRussiaWar (7) wegovy (8) wordpress (23) yngrelæger (6)

Kommentarer

  1. Avatar photo

Om siden

Her kan du se en oversigt over alle de indlæg jeg har lavet på sociale medier gennem tiden.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x