Det er der vel ikke kommet noget dokumentation for eller kender du til noget? Så vidt jeg har forstået er det ren spekulation at Ozempic skulle være udskrevet til nogen der ikke har diabetes #sundpol #wegovy

Twitter-url:
https://twitter.com/apandersen/status/1681797737208070144?s=46
Bluesky-url:

Udgivet

af

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Der fremgår at salget af Ozempic har været stigende og at der fra pt. har været en efterspørgsel til vægttab, men der fremgår netop at man ikke kan sige noget om indikationen lægerne har udskrevet det til. Det kan også skyldes at det er et populært valg som diabetesmiddel

I hele 2019 fik knap 58.000 personer et præparat med semaglutid. I de to første kvartaler af 2022 alene er tallet oppe på 120.000.

En voldsom stigning i diabetes i giver fald…

Det er jeg med på, og ingen kan da heller vide om det betyder at det vælges i højere grad til diabetes hvor pt. også vil tabe sig eller om det kun bruges til vægttab (hvilket er meget forkert). At det bruges mere kan man ikke tolke som en stigning i diabetes.

Men de praktiserende lægers egen formand mener at det sker sjældent at hendes kollegaer udskriver det til kun vægttab. Det ved vi ikke om hun har ret i, men jeg har endnu ikke set dokumentation for andet end at Ozempic bruges mere.

Problemstillingen her er at Ozempic har været valgt som diabetesmiddel uden man har prøvet andre ligeværdige præparater først, muligvis fordi det efterspørges så meget fra patienterne. Det ønsker Sundhedsstyrelsen at ændre på

Problemstillingen er ikke så meget om Ozempic vælges som lægemiddel for diabetespatienter der også har brug for at tabe dig, men mere hvis det vælges som vægttabsmiddel for patienter der ikke har diabetes

Det ville være et problem hvis hun indtog det modsatte standpunkt. 

“ Cirka en fjerdedel af de patienter, der fik tilskud til Ozempic, har aldrig modtaget nogen form for diabetesmedicin tidligere, og 56 procent sprang flere behandlingstrin over, skriver Sundhedsstyrelsen.”

Bolette Friderichsen har faktisk været meget skeptisk overfor Wegovy i debatten. Det du henviser til er et andet problem at det måske bruges som et førstevalgsprodukt hvor det bør være andetvalg. Men det er noget andet end spekulation om det udskrives på en forkert indikation.

Som sagt kan det godt forekomme, hvis det gør er det klart et problem der skal gøres noget ved. Det tror jeg alle er enige i. Jeg synes bare også det er vigtigt at det bliver dokumenteret inden vi beskylder en del praktiserende læger for at bedrage.

Men tak for snakken om det, jeg skulle bare også lige høre om du havde læst noget dokumentation for det, som jeg ikke havde læst. Jeg håber det bliver undersøgt, og hvis det er et problem så gjort noget ved

Synes du det her fra Sundhedsstyrelsen er spekulation:

Cirka en fjerdedel af de patienter, der fik tilskud til Ozempic, har aldrig modtaget nogen form for diabetesmedicin tidligere, og 56 procent sprang flere behandlingstrin over, skriver Sundhedsstyrelsen.

Det omhandler noget andet. Der står at man kan konstatere at Ozempic hos nogle pt. er udskrevet som 1. valg. Det er også forkert, fordi det er et 2. valgs lægemiddel. Det er bare et andet problem

Hvor ved du det fra? Og i så fald er det vel uden tilskud som er klausuleret?

Såfremt det er til en pt. der ikke også har diabetes og det udskrives med klausuleret tilskud (det kan også udskrives uden), så lyder det meget dumt!

Om mig

Yngre læge og kommende geriater fra Region Syddanmark. Følg mig i fediverset ved at følge @andreas@apha.dk.

Socialt medie

Tidslinje

Tags

activitypub (7) akutmedicin (17) bluesky (8) covid19dk (404) danskertrut (54) demens (13) dkfedi (39) dkforsvar (8) dkjul (8) dklæger (81) dkmastodon (108) dkmedier (81) dkpol (400) dksund (330) dktwitter (44) dkøko (19) eupol (56) feditips (10) forsvarsforbeholdet (12) ftvalg22 (12) FV22 (10) geriatri (51) influenza (8) Mastodon (16) mastotips (11) nypåmastodon (20) ok21 (18) ok24 (7) Omicron (10) opråbfraplejehjemmet (7) røgfrifremtid (21) somedk (38) StandWithUkraine (44) stophpv (7) sundpol (305) Threads (16) threadsapp (10) twitterX (8) udogsemedDSB (7) UkraineInvasion (51) Ukrainekrise (20) UkraineRussiaWar (7) wegovy (8) wordpress (23) yngrelæger (6)

Kommentarer

Om siden

Her kan du se en oversigt over alle de indlæg jeg har lavet på sociale medier gennem tiden.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x