Interessant, og understreger vigtigheden af nok-farmakologiske tiltag, som der fremgår af guidelines. Ses også hyppigt i klinikken at nydiagnosticerede kan optimere motion og diæt så de undgår medicin. Spørgsmålet er hvor holdbar det er i længden. Dette er vel opfølgningen et år senere, og hvis jeg læser rigtigt er her 29 ud af de 149 tilbage der opnåede remission efter 24 måneder.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30852132/

Twitter-url:
https://twitter.com/apandersen/status/1684672578701389824?s=20
Bluesky-url:

Udgivet

af

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Rettelse, vist 53 der opnåede remission. De 29 er dem der også fortsat har et stort vægttab

Jo, det havde de dog tilsyneladende her, hvis man tilbød dem omfattende hjælp. Ser ud til det primært er drevet af vægttab. Det undrer mig dog at ingen i kontrolgruppen opnåede stort vægttab, fordi jeg synes nu jeg ser patienter “tage sig sammen” når de får diagnosen

Spørgsmålet er nok også hvem der er blevet rekruteret til programmet. Er det dem der i forvejen er motiveret for vægttab, som sagde ja til at være med i studiet, hvor de fik tilbudt hjælp til det?

Og dem der kom med i kontrolgruppen var måske særlig motiveret for dette, når de fik 50 £ for at være med i kontrolgruppen

Ja, det var en interessant design med penge-incitament i kontrolgruppen. Men det var måsk nødvendigt, fordi det af et cluster-randomiseret forsøg, dvs. det var de forskellige lægepraksis, der blev randomiseret til enten den ene eller den anden intervention.

Men vil penge-incitamentet ikke give en forskel i rekrutteringen til de to grupper, så de ikke er sammenlignelige? Dem i interventionsgruppen er dem der i forvejen vil gøre en insats for at slippe for deres diabetes, og dem i kontrolgruppen er dem der gerne vil have penge

Om mig

Yngre læge og kommende geriater fra Region Syddanmark. Følg mig i fediverset ved at følge @andreas@apha.dk.

Socialt medie

Tidslinje

Tags

activitypub (7) akutmedicin (17) bluesky (8) covid19dk (404) danskertrut (54) demens (13) dkfedi (39) dkforsvar (8) dkjul (8) dklæger (81) dkmastodon (108) dkmedier (81) dkpol (400) dksund (330) dktwitter (44) dkøko (19) eupol (56) feditips (10) forsvarsforbeholdet (12) ftvalg22 (12) FV22 (10) geriatri (51) influenza (8) Mastodon (16) mastotips (11) nypåmastodon (20) ok21 (18) ok24 (7) Omicron (10) opråbfraplejehjemmet (7) røgfrifremtid (21) somedk (38) StandWithUkraine (44) stophpv (7) sundpol (305) Threads (16) threadsapp (10) twitterX (8) udogsemedDSB (7) UkraineInvasion (51) Ukrainekrise (20) UkraineRussiaWar (7) wegovy (8) wordpress (23) yngrelæger (6)

Kommentarer

Om siden

Her kan du se en oversigt over alle de indlæg jeg har lavet på sociale medier gennem tiden.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x