Hvem skulle have troet at Ukraine en dag skulle blive Natomedlem? Nu får de samme status som tætte samarbejdspartnere som Finland og Sverige havde tidligere, mens de to lande også er på vej ind i Nato. Putin har i den grad ikke fået hvad han ville

https://www.politico.eu/article/western-powers-nato-security-pledges-ukraine-putin-russia-war/

#dkpol #Ukraineinvasion #Nato

Bluesky-url:
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hvem tror at Ukraine nogensinde bliver Nato-medlem? Putin kan, modsat dig, godt læse kommentarsporet på et Lindsey Graham-tweet eller se hvordan han bliver buet ved et møde i hans egen hjemby; det amerikanske folk gider ikke gå i krig for Ukraine…

… hvilket ingen lande i vesten i øvrigt gider – USA er bare det vigtigste i Nato; indlemmer du Ukraine i Nato, og USA ikke gider besvare et art.5-kald, tror du så andre lande gør det?

Indlemmelse af Ukraine i Nato er det sygeste selvmord for Nato..

SE og FI var de facto medlemmer. Hvorfor tror du USA har solgt F35’ere til FI? Er det fordi, at du tror at USA på nogen måde var usikre om deres ståsted? USA gider ikke engang sælge F35’ere til Tyrkiet, som er et de juri Nato-medlem..

Og det er den position Ukraine er ved at komme til. Noget der næppe behager Putin og som regnede med inden han startede krigen. Men selvfølgelig er et fuldgyldigt Natomedlemsskab ikke om hjørnet, det vil ikke ske mens de er i krig

Ukraine kommer aldrig med i Nato. Hvordan forstiller du dig det skal ske? Måske ved at Ukraine giver afkald på alt deres landområder, undtagen de vestlige dele. Det sker næppe.

Derfor vil du ende i en territoriel- dispute (hvilket de allerede var i pre-2022 grundet Krim)

Og jf NATOs egne bestemmelser kan lande med sådanne dusputes ikke optages i Nato, da de jo tydeligvis importere konflikter (ukr vil påberåbe sig artikel5 med det samme de er inde i alliancen).

Vestukraine har bettet på Nato, mens østukraine har bettet på Rusland..

Dem I øst var de smarte: selvfølgelig sender vi ikke soldater til Ukraine, ligesom russerne.

Det er den ærlige fremstilling af tingene – alle der gider kigge objektivt på tingene, kan se dette..

Om mig

Yngre læge og kommende geriater fra Region Syddanmark. Følg mig i fediverset ved at følge @andreas@apha.dk.

Socialt medie

Tidslinje

Tags

activitypub (7) akutmedicin (17) bluesky (8) covid19dk (404) danskertrut (54) demens (13) dkfedi (39) dkforsvar (8) dkjul (8) dklæger (81) dkmastodon (108) dkmedier (81) dkpol (400) dksund (330) dktwitter (44) dkøko (19) eupol (56) feditips (10) forsvarsforbeholdet (12) ftvalg22 (12) FV22 (10) geriatri (51) influenza (8) Mastodon (16) mastotips (11) nypåmastodon (20) ok21 (18) ok24 (7) Omicron (10) opråbfraplejehjemmet (7) røgfrifremtid (21) somedk (38) StandWithUkraine (44) stophpv (7) sundpol (305) Threads (16) threadsapp (10) twitterX (8) udogsemedDSB (7) UkraineInvasion (51) Ukrainekrise (20) UkraineRussiaWar (7) wegovy (8) wordpress (23) yngrelæger (6)

Kommentarer

  1. Avatar photo

Om siden

Her kan du se en oversigt over alle de indlæg jeg har lavet på sociale medier gennem tiden.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x