I klinisk studie af nyt demenslægemiddel Donanemab har man valgt at ekskludere alle deltagere der var mere end 85 år gammel – en population man ellers skulle tro var meget relevant for en sygdom som Alzheimers Demens #dksund #sundpol #geriatri #demens

Twitter-url:
https://twitter.com/apandersen/status/1681178096005701632?s=46
Bluesky-url:
Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ellers havde studiet nok ikke talt for præparatet?
Ligesom man udelod alle med konstaterede muskelsmerter som bivirkning i et forstudie fra deltagelse i hoved studiet af en gruppe statiner?
Er der ikke utallige eksempler på den slags manipulationer fra medicinalindustrien?

Nej det er næppe forklaringen, sådan nogle tricks ville lægemiddelmyndighederne næppe tillade. Det er et generelt problem at man ekskluderer ældre personer der er skrøbelige og med meget comorbiditet fra studier

Mener du seriøst at lægemiddelmyndighederne ikke vil tillade det🤔🤔. Det er da offentlig kendt at får man ikke det svar man ønsker, så ændres målgruppen blot. Kunne man dog bare stole 100 % på studierne, men penge gør desværre meget.

Ja, som nævnt er det ikke et problem specifikt for dette lægemiddel og der kan være fx etiske grunde til det

Jeg synes helt klart kliniske studier skal være bedre til at inkludere ældre. Men det er ikke det samme som at de ikke skal have behandling. Deltagere i forskningsforsøg vil altid være en repræsentation af den faktiske behandlingsgruppe. Og det er ikke for sjov at de får medicin

Om mig

Yngre læge og kommende geriater fra Region Syddanmark. Følg mig i fediverset ved at følge @andreas@apha.dk.

Socialt medie

Tidslinje

Tags

activitypub (7) akutmedicin (17) bluesky (8) covid19dk (404) danskertrut (54) demens (13) dkfedi (39) dkforsvar (8) dkjul (8) dklæger (81) dkmastodon (108) dkmedier (81) dkpol (400) dksund (330) dktwitter (44) dkøko (19) eupol (56) feditips (10) forsvarsforbeholdet (12) ftvalg22 (12) FV22 (10) geriatri (51) influenza (8) Mastodon (16) mastotips (11) nypåmastodon (20) ok21 (18) ok24 (7) Omicron (10) opråbfraplejehjemmet (7) røgfrifremtid (21) somedk (38) StandWithUkraine (44) stophpv (7) sundpol (305) Threads (16) threadsapp (10) twitterX (8) udogsemedDSB (7) UkraineInvasion (51) Ukrainekrise (20) UkraineRussiaWar (7) wegovy (8) wordpress (23) yngrelæger (6)

Kommentarer

  1. Avatar photo

Om siden

Her kan du se en oversigt over alle de indlæg jeg har lavet på sociale medier gennem tiden.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x