Hvordan det, klausulen siger da allerede i dag at det er til diabetespt? Eller vil du med klausul rykke det ned som et senere valg?

Twitter-url:
https://x.com/apandersen/status/1694428932445979125?s=46
Bluesky-url:

Udgivet

af

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ja, man kunne specificere at det fx skal være 3. valg. Og sløjfe gummiparagrafen; “for hvem supplerende behandling med andre antidiabetika med generelt tilskud efter lægens samlede vurdering af patienten ikke anses for hensigtsmæssig.”

Hvis patienten fortsat skal have ozempic med tilskud skal det søges som enkelttilskud. Det er administrativt tungt i forhold til det klausulerede tilskud og patienten skal selv betale for ansøgningen. De fleste af de næsten 100.000 vil formentligt gerne fortsætte.

Men det er en ufatteligt svær diskussion. En som man BURDE have forudset da glp-1 kom på markedet! Fx ved at det ikke opnåede klausuleret tilskud, eller at klausulen var mere striks!

Det store spørgsmål er om det er udbredt at sætte kryds i klausuleret tilskud, selvom kriterierne ikke er opfyldte. Hvis det er årsagen er det et problem at det skal føre til enkelttilskud i stedet, som er meget mere administrativt tungt

Hvad er så årsagen til at man i registre har kunnet trække forholdsvis mange tilfælde hvor det er udskrevet som 1. valg, altså før andre præparater er afprøvet? Er det ved pt. med nyresygdom eller hjertesygdom allesammen?

Hentyder til dette, hvor der nævnes 25%:
https://medwatch.dk/samfund/article15996376.ece

Den generelle klausul er udformet således at jeg vil i hvert fald 25% af dem jeg starter vil kunne argumentere for den, og for langt de fleste i hvert fald som 2.valg. Ordlyden har stor “skyld”, beh vejledning fra endo+DSAM en anden del.

At antyde at klausulen misbruges finder jeg grundløst.

Man kunne måske trække HbA1c for at se om de alle havde diabetes. Jeg tænkte også det var grundløs, men så kom der flere eksempler fra patienter i en gruppe, som havde fået Ozempic med tilskud til vægttab uden at have diabetes. Så nogle må der være, men forhåbentlig få

DET er noget svineri. Det kommer vi måske til at opdage nu hvor mange af dem kommer retur fra privatklinikkerne så småt!

Men det tal tænker jeg er laaangt mindstedelen af den 1/4 del der får det “for tidligt” i deres forløb

Jeg har også selv tænkt at en del må være pt. med hjertesygdom eller nyresygdom hvor det eller SGLT2 hæmmer nu efterhånden betragtes som 1. valg før Metformin. Noget der ikke nævnes i medierne

Helt klart 1. valg. Tror faktisk også mange render rundt på metformin der egentligt burde få glp1 eller sglt2. Det kan være det går én til én op med de andre 😬. Så bør vi dog nok holde os til sglt2 fra nu af dog

Jeg vil dog også sige at hvis jeg havde diabetes uden følgesygdomme/komorbiditet, men med overvægt og knæ- og rygsmerter, så ved jeg godt hvilket præparat jeg helst ville have 🤷‍♂️

Ja med det skifte der er sket de seneste år, skal man nok især bruge SGLT2 hæmmer som førstevalg. Men at der er gode grunde til at Ozempic også kan være valgt som 1. valg synes jeg ikke har været så meget fremme i medierne

Det burde faktisk være noget @DSAM_dk kommunikerede ud, da det især er praktiserende læger der nu efterlades med et indtryk af at de sætter et forkert kryds ved recepterne, selvom det er forkert

Tjooo. Man kan sige at den fælles retningslinje der kom for relativt nyligt i samarbejde mellem DSAM og endo er ret klar. DSAM kunne måske gå mere i medierne og melde hus forbi, men det synes jeg egentlig også de har gjort. Det er bare ikke så fed en nyhed 🤷‍♂️

Om mig

Yngre læge og kommende geriater fra Region Syddanmark. Følg mig i fediverset ved at følge @andreas@apha.dk.

Socialt medie

Tidslinje

Tags

activitypub (7) akutmedicin (17) bluesky (8) covid19dk (404) danskertrut (54) demens (13) dkfedi (39) dkforsvar (8) dkjul (8) dklæger (81) dkmastodon (108) dkmedier (81) dkpol (400) dksund (330) dktwitter (44) dkøko (19) eupol (56) feditips (10) forsvarsforbeholdet (12) ftvalg22 (12) FV22 (10) geriatri (51) influenza (8) Mastodon (16) mastotips (11) nypåmastodon (20) ok21 (18) ok24 (7) Omicron (10) opråbfraplejehjemmet (7) røgfrifremtid (21) somedk (38) StandWithUkraine (44) stophpv (7) sundpol (305) Threads (16) threadsapp (10) twitterX (8) udogsemedDSB (7) UkraineInvasion (51) Ukrainekrise (20) UkraineRussiaWar (7) wegovy (8) wordpress (23) yngrelæger (6)

Kommentarer

Om siden

Her kan du se en oversigt over alle de indlæg jeg har lavet på sociale medier gennem tiden.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x