Udmærkede forslag fra Robusthedskommisionen, hvor fokus specielt er på arbejdsmiljø og prioritering – to ting vi ikke kommer udenom med den demografiske udvikling der kommer. Savner dog mere konkret hvordan prioritering skal ske
https://sum.dk/nyheder/2023/september/nye-anbefalinger-fra-robusthedskommissionen-skal-give-sundhedspersonale-mere-tid-til-kerneopgaven #dksund #sundpol #dkpol

Twitter-url:
https://x.com/apandersen/status/1701190952944058779?s=46
Bluesky-url:
Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Prioritering handler om en diskussion af hvilken service og hvilke ydelser sundhedsvæsnet skal levere. Ift. arbejdsmiljø kan jeg se forslagene primært handler om flere op på fuld tid, flere til at dele vagter og weekend og fokus på ledelse

Jeg bliver dybt bekymret på omsorgsfagenes vegne. De omtalte forslag forbedrer ikke arbejdsmiljøet – tværtimod risikerer man det modsatte. Det faglige aspekt synes udeladt her hvilket slet ikke er til gavn for ptt. Følelser lige nu:
Glæder mig til pension
Frygter min alderdom

Det forbedrer ikke arbejdsmiljøet for dem i ambulatorier og lign., men vel potentielt dem med vagter og weekender på akutmodtagelser og sengeafd. som nu får færre weekender og vagter?

Ja, men såvidt jeg kan se har der endnu ikke været politisk handling bag det. I hvert fald har man ikke set meget prioritering fra politikernes side. Vi må se om det kommer nu

Der skal altså arbejdes mindre i sundhedsvæsenet – ifølge kommissionen. Ja, det er da en nyskabelse …

Det er noget vrøvl, forslaget handler ikke om at arbejde mindre, men en omfordeling af det arbejde der ikke er så populært

Om mig

Yngre læge og kommende geriater fra Region Syddanmark. Følg mig i fediverset ved at følge @andreas@apha.dk.

Socialt medie

Tidslinje

Tags

activitypub (7) akutmedicin (17) bluesky (8) covid19dk (404) danskertrut (54) demens (13) dkfedi (39) dkforsvar (8) dkjul (8) dklæger (81) dkmastodon (108) dkmedier (81) dkpol (400) dksund (330) dktwitter (44) dkøko (19) eupol (56) feditips (10) forsvarsforbeholdet (12) ftvalg22 (12) FV22 (10) geriatri (51) influenza (8) Mastodon (16) mastotips (11) nypåmastodon (20) ok21 (18) ok24 (7) Omicron (10) opråbfraplejehjemmet (7) røgfrifremtid (21) somedk (38) StandWithUkraine (44) stophpv (7) sundpol (305) Threads (16) threadsapp (10) twitterX (8) udogsemedDSB (7) UkraineInvasion (51) Ukrainekrise (20) UkraineRussiaWar (7) wegovy (8) wordpress (23) yngrelæger (6)

Kommentarer

  1. Avatar photo

Om siden

Her kan du se en oversigt over alle de indlæg jeg har lavet på sociale medier gennem tiden.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x